Om oss

Vi er en familie fra kristiansand, som holder til på vestsiden ,og bor helt i skogkanten med masse fint turterreng. Vi trives godt med friluftsliv, og om sommeren er vi som sørlendinger flest og ferierer i båt. Jeg (Lisa) har vokst opp med hund sien jeg var liten. Før vi utvidet familien med flere barn var jeg fór vert for en dobbermanpinscher tispe. Vi trente i både lydighet og agillity med henne noe jeg syntes er kjempe gøy og givende. Hun var min beste venn, og sorgen var stor da hun måtte forlate oss etter 11år. Etterhvert som vår lille familie familie vokste ble fokus å finne en hund som kunne passe både som familiehund , som turkompis og som var lett og trene. Jeg lette vel etter en hund med like godt lyhnne som min forrige hund, men som også kunne være god med barn og med mine to katter. Jeg kom over Golden doodle på denne måten. Blandingen mellom den mest familievennlige Golden retriver og mest intelligente kongepuddelen. Det som også var et pluss var at de røytet lite eller ingenting. Og de var beryktet for å være allergivennlige i tillegg.

Vi fant vår Tomine i sandefjord, og har falt helt for henne og hennes fantastiske gemytt samt flotte utseende.

Vi er ingen stor oppdretter, og har Max ett kull i året. Goldendoodle oppdrett er ingen lett prosess, da den er tidlig i sin utvikling. I tillegg til mange fallgruver en kan gå i som oppdretter, har en også andre utfordringer en kan møte når en er med på å utvikle en ny rase. Heldigvis får en god støtte gjennom oppdrettermiljøet og føler oss beæret som medlem av GANA (Goldendoodle Assosiation of North America). GANA er den eneste organisasjonen i verden som registrerer, anerkjenner og kvalitetssikrer Goldendoodle. I tillegg til ny genetisk kunnskap og tester tilgjengelig, sendes helsetester og helseundersøkelser inn til kontroll og kvalitetssikring hos GANA. Vi får da registrert våre hunder samtidig som vi får tilbakemelding på om de er godkjente til å avles på. Vi er stolte som har fått blitt medlem av GANA, der vi får benytte oss av deres høyt kvalifiserte kompetanse og kunnskap innen oppdrett av Goldendoodle.

Vi har valgt å satse på oppdrett av Goldendoodle, da den har vært utviklet over mange år gjennom Nord Amerika og Australia, og er kjent for å være en hund som i sitt utseende og gemytt er allsidig i sin bruksegenskap. Vi har fokus på god helsetesting, samtidig som gemytt også vektlegges svært sentralt i utvelgelse av avlshund.

Vi ønsker sikre at hundene våre får være et familiemedlem, ha gode oppvekst og levekår og får utvikle seg til å bli trygge, stabile og lykkelige hunder.

Vi vil dele de kunnskaper og erfaringer vi har om Goldendoodlen; Tips og råd, pelsstell, standard og bilder.